HTML / CSS / JavaScript

Статичен Веб Сајт

Статичните веб сајтови се идеални за фирми кои сакаат да ги презентираат своите услуги, а немаат потреба од постојани промени во информациите и изгледот на самиот сајт. Од безбедносен аспект се многу посигурни бидејќи имаат можност да бидат заклучени фајловите, но и во случај да имаат некакво оштетување во кодот треба само да се заменат фајловите со копијата која ја поседувате.

Карактеристики:
✔ Брзо отворање на сајтот
✔ Зафаќаат мал простор за хостинг
✔ Не бараат одржување
* Секоја наредна измена на дизајнот откако проектот ќе биде завршен според договорот, се наплаќа во зависност од побарувањата на клиентот.
** Со секоја нарачка на статичен веб сајт до 20MB добивате гратис хостинг.

Content Management System

Wordpress

WordPress е наменет за оние фирми кои имаат потреба од постојано ажурирање на содржините и информациите за услугите кои ги нудат. За таа потреба WordPress има административен панел преку кој на едноставен и лесен начин Вие можете да ги промените само со неколку кликови. Од безбедносен аспект потребно е WordPress платформата и нејзините додатоци редовно да се надградуваат и за таа цел се препорачуваат бесплатни или лиценцирани додадоци.

Карактеристики:
✔ Лесен начин за модерирање на содржините
✔ Голем број на бесплатни додатоци за секакви потреби
✔ Потребно е редовна надоградба
✔ Потребно е редовен бекап
✔ SEO е поедноставно за имплементирање
✔ Потребен е поголем хостинг простор
* Секоја наредна измена на дизајнот откако проектот ќе биде завршен според договорот, се наплаќа во зависност од побарувањата на клиентот.
** Премиум додатоците и темплејтите кои ги вметнуваме во проектот имаат важност од 1 година, освен за оние клиенти кои имаат ангажирано месечно одржување имаат важност до престанок на ангажманот.

Web Content Management System

Webflow

Webflow е веб платформа каде вебсајтот се изработува и една од предностите е тоа што нема потреба да се грижите за хостирање, одржување, надоградби и безбедност на сајтот бидејќи самата платформа тоа Ви го нуди во незјините пакети.
Цените за хостирање на сајт се движат од $15 месечно и се зголемуваат во зависност од потрошените ресурси како што се посетеност на сајтот, база на податоци, примање на пораки итн.

Карактеристики:
✔ Нема потреба од хостирање
✔ Одржувањето го нуди самата платформа
✔ За безбедноста се грижи самата платформа
✔ Измените во дизајнот може да ги направи само тој што го дизајнирал сајтот
* Секоја наредна измена на дизајнот откако проектот ќе биде завршен според договорот, се наплаќа во зависност од побарувањата на клиентот.
webflow дизајн
Смарт Нетворкс
ул. 60 бр. 157А Волково
1000, Скопје
Република С. Македонија
© 2022 • Смарт Нетворкс ДООЕЛ Скопје - Сите права се задржани.
Смарт Дизајн envelopecamera-videophone-handset